Lletres i fils d'estiu 2025
Estàvem dinant al porxo, a aquell porxo, màgic, on no hi fa mai tanta calor com als altres llocs. En família, de vacances, contents i feliços d'estar junts. De sobte et vas aixecar i vas dir tot caminant a grans gambades cap a la piscina:
- Em vaig a fer una bona remullada.
- Ei! Cristina, que t'has oblidat que ens falten les postres!
- No hi fa res, menjaré postres després de la remullada .
- Se't desfarà el gelat!
- Ja menjaré fruita, la fruita aquesta nova, perfecta i eterna. Amb la conya que és eterna, no trobem el moment de menjar-la, se'ns acumula i no ens la traiem mai de sobre… tu saps quants quilos en tenim?
- Doncs jo ja em faré una remullada després de les postres. I qui sap si repetiré després. Primer el gelat i després el “prunus persica semperaestas”, que per cert ja li estem canviant el nom, perquè és molt cansat, anomena-lo així.
- Ara que ja m'havia acostumat als préssecs xatos o paraguaians, ara m'hauré d'acostumar al préssec semprestiu, de fet és el seu nom en català. O potser melicotó semprestiu… tots dos noms m'agraden. Per cert, he de remarcar que són boníssims i tots amb el mateix sabor deliciós. No hi ha mai sorpreses desagradables. Ni massa verd, ni massa madur, ni massa àcid, ni poc gustós, ni res de tot això. Boníssims.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada