Relats conjunts de setembre: El matí després del diluvi de William Turner


El matí després del diluvi,  Déu s'ho mirava des de molt amunt (com diu en Quico Pi de la Serra)  i ningú va tenir pietat de tots els ofegats, de tots els pobles que ja no existien,  de tot el que hi havia abans i que ara era mar.  Tot era mar.

Noè, ja tenia prou feina dins de la seva arca, per  preocupar-se dels que havien quedat fora. No volia ni pensar-hi, perquè allà fora,  al gran desastre  hi tenia amics i persones que s'estimava i que eren bones persones.  I  la veritat, és que estava una mica dolgut  amb aquest déu que havia volgut fer net de quasi tot i l'havia preservat a ell, a la seva família i als animals.  No  podia haver salvat, almenys, els seus amics i parents, com ell li havia demanat?

El segon dia d'estar tancats a l'arca, quan encara  queia l'aigua a bots i barrals va sentir veus i crits, i plors  i va treure el cap a veure què eren aquells sorolls. Va veure un fràgil rai de fusta amb unes quantes persones a  sobre.  Desconeguts...  quina llàstima! Si fossin amics sabria què fer.  Però eren desconeguts. Tenia molta por, por de deixar-los a la seva sort, tenia por d'acceptar-los a dins de l'arca...  i tenia por de déu,  que li havia ordenat d'estar, només, per la seva arca, la seva família i les seves bèsties.

Però a vegades, a les bones persones,  per a continuar essent bones persones, els cal desobeir.   Van tirar unes cordes,  i van anar pujant tots els del rai.  On els ficarem? Es haurem de repartir els provisions...  tot eren problemes,  però els va pujar, malgrat tot  i déu  que continuava mirant-s'ho tot de molt amunt ni tan sols es va enfadar.

******************************************************************************
Versió resumida:

Seia allà dalt i tot era claror
mentre que allà baix tot era crit i plor.
Noè beneïa la seva sort
i plorava tots els seus amics morts.
Dolgut amb un déu massa  cruel
va decidir salvar 
a tots els qui es van apropar.

Comentaris

  1. Salvant les distàncies, els designis divins són com les decisions que es prenen des d'un despatx sense tocar de peus a terra. Sobre el paper són genials i sempre funcionen perquè els problemes només se'ls troben els que les han d'aplicar o els que les han de patir. Me n'alegro que, en aquest cas, en Noè hagi tingut iniciativa i, sobretot, prou consciència de bona persona per fer el que s'havia de fer en comptes del que li havien manat. Ah, i no m'estranya que Déu no s'enfadés... ja devia estar pensant en la següent calamitat que enviaria sobre la Terra i ni se'n devia adonar.

    Molt ben trobat, m'ha agradat molt. Abraçades!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars