Relats Conjunts de Novembre


Havia fet un viatge, quan encara era estudiant.  Era un viatge organitzat a Grècia.  Eren tota una colla de joves i ell no coneixia prèviament ningú. El matí que els va tocar visiar l'Acròpolis, se li va acostar una noia,  i li va preguntar "Oi, que viatges sol?"  "Dona,  sol no, ja veus que som molta colla"  "Sí és clar, però alguns ja venen amb la seva colleta feta i jo no i em sembla que tu tampoc".  "Sí, vist així, tens raó, viatjo sol." Però no va ser un bon començament perquè tant l'un com l'altre es van quedar sense saber què dir-se. Mentrestant el guia els explicava que  els dies d'estiu de lluna plena, com avui, l'Acròpolis queda oberta als visitants. 

Aquella nit,  a mitja nit, l'Óscar,  va pujar el turó de l'Acròpolis,  per veure-la de nit, sota la lluna. Els marbres blancs resplendien amb la claror dins de la nit xafogosa d'estiu. No devia ser gaire coneguda aquesta possibilitat, perquè hi havia molt poquetes persones  passejant  entre els temples. I entre aquestes poquetes persones la va veure a ella.  "Ei, bona nit!  Perdona que al matí no m'he presentat, ni t'he preguntat com et dius. Jo soc l'Óscar"  "Jo la Judit, hem tingut la mateixa idea, pel que veig i em sembla que som els únics de la colla"  "Sí, tothom se n'anava més aviat de gresca i de copes"

Van passejar amb calma, es van explicar una mica qui eren i què feien i així va començar una bona amistat. No vivien gaire a prop l'un de l'altra, però van trobar la manera d'anar-se veien de tant en tant.  I quan ja feia 5 anys que es coneixíen, i que eren amics, l'Óscar va tenir una idea:   La va citar el dia de la lluna plena de Juliol  a l'Acròpolis d'Atenes.  Ella en va estar entusiasmada.  "Fa cinc anys que no trepitjo Grècia", va pensar  i la cita va funcionar.  En van estar tant contents, que va decidir renovar cada cinc anys la mateixa cita.  Alguns anys ja viatjaven junts, altres vegades es trobaven allà.  

L'any 2023, era l'any de la seva desena cita a l'Acròpolis, encara es van veure amb il·lusió i amb cor d'anar-hi.  Però a dalt del turó dels temples hi havia una gentada tan i tan gran, que no hi va haver manera de trobar-se, van passar les hores i quan cadascú ja pensava que l'altre no havia pogut ser-hi, per algun motiu important, va arribar un missatge al mòbil de la Judit "Em resistia a utilitzar el mòbil, creia ben bé que ens acabaríem trobant com sempre,  m'estic a l'Hotel Internacional.  Tot bé?"  "Tot bé,  Óscar, vinc cap allà"

Va ser la seva darrera trobada a Atenes, encara que en aquell moment cap dels dos ho sabia ni s'ho pensava. Quantes darreres vegades de tantes coses  ens han passat, sense que en aquell moment penséssim o sabéssim que ho eren?



 

Comentaris

  1. Sempre hi ha una darrera vegada per tot, tot i no saber-ho...com a l'Oscar i la Judit, també ens passarà a tots.
    M'agrada aquesta visió , que és real i ens fa reflexionar.
    Felicitats , Carme ;)

    ResponElimina
  2. És una història molt maca amb un final que anava a definir com a trist, però que de fet no ho és perquè és simplement realista.

    Malgrat que sovint vivim com si les coses fossin per sempre, és ben clar que no ho són. Tot arriba un moment que s'acaba i n'hem de ser conscients procurant, en conseqüència, gaudir tot allò de bo que ens va passant en el moment que ens passa.

    A mi també m'ha agradat molt aquest relat. Felicitats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, no és forçosament trist, aquest final, enraca que tampoc sigui molt engrescador. Toca mentalitzar-nos i viure el moment tan intensament com puguem.

      Gràcies, Mc!

      Elimina
  3. Vivim tan de pressa que no ens parem a pensar que potser sigui la darrera vegada que podem fer o gaudir d'una cosa o d'altres persones. Un relat que ens fa pensar en que hem de gaudir de cada instant de les nostres vides com si fos el darrer.
    Molt ben pensat!.

    Aferradetes, preciosa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Paula! Aprofitar els moments, em sembla que és la clau de tot plegat.

      Aferradetes, bonica!

      Elimina
  4. Mig segle de trobades en un monument centenari. Bonica història en un indret llegendari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mig segle! Impressiona dit així... que de pressa passen els mitjos segles... he, he, he... gràcies, Xavier!

      Elimina
  5. Jo he estat en un llaüt a Tortosa per l'Ebre el cap de setmana passat, i quan es va acabar pensava que no hi tornaria mai més, segurament. Això que expliques passa molt sovint.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que passa, molt sovint, a vegades ens n'adonem i a vegades no.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

El meu blog dels pobles

Entrades populars