Església amb balcó


L'església parroquial de Santa Maria de Camprodon


A vegades hi ha finestres o balcons inutilitzats. Hi són com una possibilitat de mirades, de contactes, d'obertura i d'aire fresc. I aquesta possibilitat no es realitza mai. Mai ningú no mira, mai ningú no obre, però el balcó ni s'esborra ni desapareix.  És manté callat i mut, com una presència antiga, com un fantasma, com un record que ja no sabem què vol dir. Fins que un dia la gent que passa ni el veu, ni el mira, ni l'entén, ni el recorda. I el balcó queda oblidat, talment com si no hi fos. Un balcó inexistent, perdut en el temps. Com un present que ja ha passat o com un passat que se'ns fa present cada dia.


Comentaris

 1. de vegades els balcons obren sortides a la ment

  ResponElimina
 2. Tot i haver estat a Camprodon no recordo aquest balcó, potser dóna a la rectoria o al cor de l'església... Un balcó sempre és un bon mirador, de la vida que passa!
  Bon vespre, Carme.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tot i haver passat mesos i mesos de vacances, aquests darrers estius a Camprodon, no m'hi havia fixat mai fins l'últim dia que hi vaig passar i encara no vaig entrar a mirar per dins si corresponia al cor o a algun altre lloc. Prometo mirar-ho aquest agost.

   Elimina
 3. M'ha agradat aquests enfoc "del balcó" com a possibilitat d'obertura, de mirada cap a l'exterior, de renovació i més encara quan aquest, està situat a la façana de l'esglèsia...
  Una abraçada.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Se'm va fer ben estrany adonar-me que hi havia un balcó en aquesta església. I em va semblar suggeridor. Gràcies, Montse! Una abraçada.

   Elimina
 4. Malfia't dels balcons que no s'obren mai, ja que darrere els vidres hi poden haver uns quants parells d'ulls dels que ho controlen tot sense voler ser vistos... M'agraden els porticons ben oberts i la gent directa!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tens raó, però en aquest cas i ja ho acalriré, sembla més aviat que no hi ha res al darrere, jo crec que hi ha espai buit. L'espai de l'església.

   Elimina
 5. Si hi pengen una pancarta de 'llibertat presos polítics' la gent el tornaria a mirar!

  ResponElimina
 6. Sobre finestres inutilitzades, les del Palau de Montjuïc.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

El meu blog dels pobles

Entrades populars