Escriure jugant del mes de maig


Opcionament es pot parlar de l'agrimònia: agramònica, agrimoni, agrimònia, agrimònia comuna, cerverola, estrany, flor de Sant Antoni, garmònica, gramònica, gremònia, grimònia, herba cuquera, herba de Sant Antoni, herba de Sant Guillem, herba de Sant Ramon, herba de garrotillo, herba de la sang, herba de les set sangries, herba de mal estrany, herba dels cucs, herba grimònia, herba ramona, herba tossera, herberola, serereta, servereta, serverina, serverola, set sagnies, set sangries, setge blanc, setsagnies, setsangries, tapaculs. 



Potser sí que sembla una estrella, de cine o del firmament. Allà dalt de tot.  O millor encara,  una deessa de l'Olimp. Tanta bellesa, tanta seguretat, tanta pau i tanta placidesa, enlluernen a qualsevol.  Ho sembla, tothom s'ho pensa que ho és,  fins i tot ella mateixa.

Diu que fa el bé, diu que ajuda, diu que cura, diu que estima. Quan ensenya la gerra buida, ningú no ho entén. Per què la porta si és ben buida? 

Vol fer creure que hi porta l'herba de Sant Guillem, l'agrimònia, que és tan curativa i beneficiosa i així ha ajudat a  tothom qui es creua en el seu camí. Però la realitat, tothom que té dos ulls la pot veure: la porta ben buida.  I tothom que es creua en el seu camí acaba confós i decebut. 

Pd: Sí et toca aquesta carta, no et facis il·lusions, estàs perdut.

Comentaris

  1. Argimònia.... Deu ser la flor predilecta del Dr. Argimón?

    ResponElimina
    Respostes
    1. He, he, he, té tants noms que em sembla que aquest també era correcte, però com que no n'estic segura de si era una errada meva o ja estava comprovat com a correcte, m'he estimat més canviar-ho per un dels de dalt.

      Elimina
  2. Cerverola, herba de San Antoni, herba de garrotillo o serverola, aquest són els noms que fem servir per aquí, però em fa gràcia que també es digui tapaculs. Per lo llegit cura de tot, vull dir que no cal tenir-ne altra. 😉
    El que no expliques és què s'ha de fer per curar-se, per això els que es creuen amb ella estan tan confusos i acaben ben decebuts.

    Bon vespre, Carme!
    Aferradetes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan et diuen que no et cal res més, i que aquesta ho cura tot, ja saps segur que t'estan enredant. No hi ha res que sigui infalible en aquesta vida. Aquests fidels que esmentes no tenen cura, per més que veuen que queden decebuts un cop i un altre, continuent creient en ella, potser és que no els hi queda res més per creure i estan en fase de desesperació.

      Bon dia, Paula! Una abraçada.

      Elimina
  3. No coneixia aquesta flor i si l'he vista alguna vegada no sabia com es deia...Gairebé ho cura tot , no?
    Bon vespre, Carme.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que no ho cura tot, M Roser... Jo tampoc la coneixia, i per això he buscat la informació dels noms i tot plegat.

      Bon dia M Roser!

      Elimina
  4. Per sort, no creiem en endevinacions ni farem cas de les prediccions que ens fan, oi? OI??

    ResponElimina
  5. Jo no sóc gens supersticiosa o sigui que... encara que tingui tanta seguretat en ella mateixa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per sort, per sort, Helena! Però tenim tants venedors de fum que van pel món i sempre tenen massa gent que els escolta.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars