Boadella i Les Escaules



Érem en un lloc preciós, on el nostre riu fluia lentament i s'eixamplava.  I tot fent-se un mirall ple de placidesa acollia i acollia: les oques presumides, els petits patinadors, els peixos aquí i allà. Tot era calma i la bellesa em provocava una intensitat que em feia sentir-la, com sempre, inaccessible.

Hi havia molts espais on no s'hi podia arribar.  Barreres, sovint boniques, ens impedien el pas. No se'ns acudiria mai apartar-les.  No, no pujarem l'escala ni obrirem la porta que ja sabem on duu.  Sabem que vindrà el moment de fer-ho i ara mateix, dibuixar la porta amb els dits, és ja obrir-la una mica.

Comentaris

  1. Tot l'escrit preciós. i el final encara més.
    I l'aquarel·la també..

    ResponElimina
  2. Que misteriós, Carme! D'una bellesa inaccessible...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, també a tu, Helena. D'aquest lloc retinc el riu i aquesta porta.

      Elimina
  3. Respostes
    1. Boadella i Les Escaules és un municipi que porta el nom dels seus dos nuclis. Aquesta porta i el riu són a Boadella. No se si etimològicament Les Escaules pot venir d'escales, podria ser escales literals o no tant literals. Sé que a Les Escaules hi ha un riu i un gorg que en diuen La Caula, però com que hi ha més gorgs, salts d'aigua i gorgs (escales figurades?) crec que pot venir d'aquí. Tampoc sé què vol dir Caula.

      Elimina
  4. Sí, cal saber esperar el moment de fer-ho. L'esperança, mentrestant, ens permet viure una mica aquest moment i assaborir-lo. I millor encara amb les teves bellíssimes aquarel·les!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A vegades costa i es fa llarg... Montse, però en els moments més plàcids veiem que ha de ser com tu dius.

      Elimina
  5. Unes escales molt especials que duen a una porta que només espera que l'obrim...I pugem?, potser algun dia...
    Bon vespre, Carme.

    ResponElimina
  6. A diferents llocs propers a Les Escaules hi ha deus d’aigua tèbia ( 15-20 ºC.) i d’aquí prové l´origen del topònim “Les Escaules”. Prové del mot llatí “Calidas” que significa brollador d’aigua calenta. Hom suposa que a Les Escaules hi podrien haver existit unes termes romanes encara no localitzades. ( Inernet).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, Moltes gràcies, volia buscar-ho i m'hi has estalviat... m'encanta saber aquestes coses. El gorg que en diuen la Caula, deu ser el que té les aigües tèbies.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars