Boadella i Les EscaulesÉrem en un lloc preciós, on el nostre riu fluia lentament i s'eixamplava.  I tot fent-se un mirall ple de placidesa acollia i acollia: les oques presumides, els petits patinadors, els peixos aquí i allà. Tot era calma i la bellesa em provocava una intensitat que em feia sentir-la, com sempre, inaccessible.

Hi havia molts espais on no s'hi podia arribar.  Barreres, sovint boniques, ens impedien el pas. No se'ns acudiria mai apartar-les.  No, no pujarem l'escala ni obrirem la porta que ja sabem on duu.  Sabem que vindrà el moment de fer-ho i ara mateix, dibuixar la porta amb els dits, és ja obrir-la una mica.

Comentaris

 1. Tot l'escrit preciós. i el final encara més.
  I l'aquarel·la també..

  ResponSuprimeix
 2. Que misteriós, Carme! D'una bellesa inaccessible...

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Gràcies, també a tu, Helena. D'aquest lloc retinc el riu i aquesta porta.

   Suprimeix
 3. Respostes
  1. Boadella i Les Escaules és un municipi que porta el nom dels seus dos nuclis. Aquesta porta i el riu són a Boadella. No se si etimològicament Les Escaules pot venir d'escales, podria ser escales literals o no tant literals. Sé que a Les Escaules hi ha un riu i un gorg que en diuen La Caula, però com que hi ha més gorgs, salts d'aigua i gorgs (escales figurades?) crec que pot venir d'aquí. Tampoc sé què vol dir Caula.

   Suprimeix
 4. Sí, cal saber esperar el moment de fer-ho. L'esperança, mentrestant, ens permet viure una mica aquest moment i assaborir-lo. I millor encara amb les teves bellíssimes aquarel·les!

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. A vegades costa i es fa llarg... Montse, però en els moments més plàcids veiem que ha de ser com tu dius.

   Suprimeix
 5. Unes escales molt especials que duen a una porta que només espera que l'obrim...I pugem?, potser algun dia...
  Bon vespre, Carme.

  ResponSuprimeix
 6. A diferents llocs propers a Les Escaules hi ha deus d’aigua tèbia ( 15-20 ºC.) i d’aquí prové l´origen del topònim “Les Escaules”. Prové del mot llatí “Calidas” que significa brollador d’aigua calenta. Hom suposa que a Les Escaules hi podrien haver existit unes termes romanes encara no localitzades. ( Inernet).

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Ostres, Moltes gràcies, volia buscar-ho i m'hi has estalviat... m'encanta saber aquestes coses. El gorg que en diuen la Caula, deu ser el que té les aigües tèbies.

   Suprimeix

Publica un comentari

El meu blog dels pobles

Publicacions populars