La font de les papallones


De les papallones blaves
n'hem fet record i somni.
Escolta...  Les sents?
D'un blau cel tan clar
que netegen l'aire.

Comentaris

  1. La foto original existeix o ho vas pintar directament. M'agradaria veure aquestes papallones blaves al natural!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, XeXu, la foto original no existeix. En realitat aquest dibuix ajunta dues situacions diferents en una sola imatge. L'altre dia ho explicava a la rits, en un comentari. I em va donar la idea de fer aquest post. Fa molts anys, quan encara no anàvem amb el mòbil a punt de fer qualsevol foto que ens surti al pas, una vegada vam anar a Maçanet de Cabrenys i just abans d'arribar al poble, però encara a la carretera, ens va sortir davant del cotxe l'estol de papallones més gran que he vist. Blaves. Blau clar. Totes iguals. Com que no hi havia trànsit ni gent, vam parar el cotxe per mirar-les i les vam veure allunyar-se, tanta estona com vam poder. Ara, com que faig el blog dels pobles on he estat, i no tenia cap imatge de Maçanet de Cabrenys, en vaig fer dos dibuixos. Un el de la plaça de fa pocs dies (dimecres, 21) i l'altre aquest. Els vaig posar al blog dels pobles, però encara no han sortit. Com que allà no hi poso poemes i em va venir aquest al cap i en vaig parlar amb la rits, vaig repetir el dibuix aquí i allà amb diferent text.
      La papallona blava, l'he vist altres cops. No és cap papallona exòtica, és molt d'aquí. Allò que no he vist mai més és un estol tan gran de papallones juntes.

      Es diu "lysandra punctifera", ho vaig buscar i no eren del blau que les he dibuixat. Eren claretes com aquestes: Lysandra punctifera

      Elimina
  2. Una bella anècdota la de l'estol de papallones. Fa molts anys que no hem estat a Maçanet de Cabrenys i curiosament aquesta font és un dels detalls que recordo. M'alegra saber que encara hi és.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també fa anys, Xavier, encara que el dibuix sigui actual. I l'estol de papallones blaves no l'oblidaré mai...

      Elimina
  3. I al ser de color blau, és confonen amb el cel...Sento el seu suau aleteig!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que suau i que potent a la vegada pot ser l'aleteig de les papallones!

      Elimina
  4. Record i somni, com ha de ser, tot alhora.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars