Viure a Biure

Biure, el poble que s'estima la  seva be alta i  també la vida.

Vam passejar per Biure i vam trobar una parella amb qui vam conversar. Va resultar que era l'alcalde del poble. Un senyor molt amable i molt trempat que ens va explicar tot de coses.  Li vam preguntar com era que al rètol de la carretera deia Biure i en canvi en aquesta inscripció de l'any 33 deia  Viure. I va dir que segons les diferents èpoques el nom havia canviat, ja que hi ha diferents opinions dels entesos sobre com s'ha d'escriure. Ens va confessar que, ara, actualment, mentre ell era alcalde, li havien proposat de tornar-ho a canviar a la V baixa, perquè sembla que, finalment seria així com s'ha d'escriure, però que ell i el consistori, s'hi havien negat, perquè els semblava que no calia fer mésvmullader amb el nom del poble. I de moment així ha quedar. Oficialment Biure, però mantenen aquest record històric ben vistós a les escales de l'església, d'aquesta altra opció que alguns consideren la bona.


Comentaris

  1. "Què és un nom?
    La rosa no deixaria d'espargir la seva dolça aroma
    encara que s'anomenés d'una altra manera".
    (William Shakespeare dins Romeo i Julieta)

    ResponElimina
    Respostes
    1. El poble també serà el mateix amb be alta o amb be baixa.

      Elimina
  2. La curiositat m'ha portar a consultar-ho i sembla que des de l'any 1200 ja s'anomena com a Biure, tot i que hi ha un document anterior que es referix com a Benevivere.
    A la viquipèdia ho trobaràs , https://ca.wikipedia.org/wiki/Biure

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tambe ho vaig consultar en el seu moment, però em va quedar més gravada la conversa que els resultats de la cerca a Google. Gràcies per l'enllaç, Artur!!!

      Elimina
  3. A vegades als pobles petits encara els costa més de posar-se d'acord. Potser no és el cas, tampoc. Si m'ho pregunten a mi, ho deixaria amb be alta, potser perquè ja ho he conegut així. És clar que un poble que es digui "Viure" té més missatge.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sembla que sí que Biure és la més antiga i més tradicional. Però sempre hi ha qui busca cinc peus al gat.

      Elimina
  4. Doncs jo trobo que és un joc de paraules molt bonic, aquest de viure a Biure...
    Bon vespre, Carme.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també em va fer gràcia i per això ho vaig posar de títol.

      Bon vespre M Roser

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars