Embriagueu- vos de Baudelaire

Santa Maria del Pla - Sanaüja

Traduint Baudelaire, que escriu coses molt boniques:

Embriagueu-vos

S'ha d'estar sempre embriagat, tot és aquí; és l'única qüestió. Per no sentir l’horrible i pesada càrrega del temps que us trenca les espatlles i fa que us doblegueu cap a terra, cal que us embriagueu sense treva.

Però de què? De vi, de poesia o de virtut, a la vostra manera, però embriagueu-vos!

I si algun cop, sobre els graons d'un palau, sobre l'herba verda d'un fossat, en la solitud avorrida de la vostra cambra, us desperteu amb l’embriaguesa ja disminuïda o desapareguda, demaneu al vent, a l'onada, a l'estrella, a l'ocell, a tot allò que fuig, a tot allò que gemega, a tot allò que roda, a tot allò que canta, a tot allò que parla, demaneu quina hora és; i el vent, l'onada, l'estrella, l'ocell, el rellotge, us respondran: “És l'hora d'embriagar-se! Per no ser els esclaus martiritzats del temps, embriagueu-vos; embriagueu-vos sense parar! 

De vi, de poesia, d'amor o de virtut, a la vostra manera.”

BAUDELAIRE

I sí! m'embriago sovint, però mai de vi ni de virtut. No m’agraden gaire ni l'un ni l'altra. M'embriago de moltes coses més que les que proposava Baudelaire: de paisatge, dels meus pobles, de postes de sol, de colors, de poesia, de literatura, de música, d'amistat, d'amor...

Embriagueu-vos, ara que sou a casa, segur que trobeu amb què fer-ho.
<

Comentaris

  1. Hauré de buscar alguna sensació espiritual per embriagar-me. L'esperit de vi val?
    Bromes a banda, ho hauré de rumiar.

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Sanaüja sota la pluja i sota el sol. Embriagadora sempre!!!

      Elimina
  3. Aquesta embriaguesa de la que parles és la que m'agrada a mi. No la que t'emboteix els sentiments i et fa perdre el món de vista, sinó la que t'omple del millor que ens rodeja sense deixar de tenir el cap ben clar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta, aquesta, Mc aquesta és la bona... tot i que fins i tot aquesta pot tenir moments de perdre el món de vista. Però en cap cas deixa cap mala conseqüència. Totes són bones. Perdre el món de vista, a moments, està prou bé.

      Elimina
  4. De vi o de virtut seria tot el contrari una cosa de 'altra. La poesia i l'amor són a mig camí de les dues. Em quedo amb la poesia i l'amor, doncs.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars