Relats conjunts de maig: La teleoperadora
«Telephone Operator [A Weaver of Public Thought]»
(Gerrit Albertus Beneker – 1921)
L'Elvira no volia que se sabés que ella teballava de teleoperadora. Tot això del telèfon era molt nou, ella sentia que podia haver-hi algun risc en saber tanta informació de la gent, saber quin número era el de cadascú i poder connectar amb qualsevol persona quan ella volgués i que tothom pogués trobar-la a ella en qualsevol moment. Tot plegat li semblava un risc desconegut fins aquell moment.
Però vaja, tant de bo que la Mercè, tingués telèfon, pensava l'Elvira, perquè no hi ha manera de trobar-la. A casa, no hi és. Li deixo notes i no contesta, i em fa patir, perquè no sé com trobar- la
I a sobre aquell ximplet, que li havia agafat la mania de seguir-la!
L'endemà el va veure, ja dins de la placeta... i va tornar a entrar a casa i va cridar el seu veí del primer pis, era un noi jove com ella, i fort i valent. El Sisquet, es va enfadar molt en saber que algú la molestava. Va sortir esperitat, se'n va anar fins al noi i el va amenaçar de trencar-li les dues cames si no deixava tranquil·la a l'Elvira.
El noi esporuguit, va dir:
- Ah! així sí que és l'Elvira!
- Esclar, que és l'Elvira, tros de quòniam! Es pot saber per què la segueixes?
- És que tinc un encàrrec per a ella, però no sabia com localitzar-la només sabia que vivia a prop de la placeta.
En Sisquet, amb la seva veu de tro, va cridar l'Elvira:
-Vine, Elvira, a veure què vol aquest gamarús. No tinguis por que jo em quedo amb tu fins a saber què vol.
- Perdoni jo no volia espantar-la, he anat veient unes notes a la porta de la Mercè, perquè soc el seu veí, i en veure la signatura Elvira, he pensat que devia ser l'amiga que de vegades la Mercè anava a veure "cap a la placeta", deia ella. Però no sabia res més i esperava descobrir si vosté era l'Elvira o no.
- I això no es pot preguntar de dret, en lloc de fer el carallot, d'aquesta manera? - va dir en Sisquet de mal humor.
- Perdoni, senyoreta Elvira, és que jo soc molt tímid i vosté sempre fugia de seguida...
- No, si de beneitó no se n'ha pas de tornar -bufava en Sisquet - vol acabar de dir d'una vegada el què vol?
- Només dir-li que la Mercè és a l'hospital. No està greu, em penso que està bé, l'han operat d'apendicitis... ella no deu haver sabut com avisar-la.
- A quin hospital està?
- Doncs la veritat és que no ho sé. Ella no m'ho va dir.
L'Elvira, es va sentir a la vegada alleugerida i amoïnada per la Mercè.
- Moltes gràcies, noiet i disculpa per les fugides, jo tenia por. No t'amoïnis que tinc una bona manera de localitzar-la. Per sort, els hospitals sí que tenen telèfon. Els telefonaré a tots, fins a localitzar-la.
En Sisquet, al final, es va oblidar del seu mal humor i es va fer un tip de riure.
- Hi ha coses que només et poden passar a tu, Elvira!
Doncs mira, tot va acabar bé... amb el permís de la Mercè. ;-)
ResponEliminaL'Elvira treballant a una centraleta, serà un no res trobar-la.
Molt bona història, Carme.
Aferradetes!!
Doncs sí, va acabr bé i estic segura que l'Elvira la localitzarà de seguida.
EliminaMoltes gràcies,Paula!
Aferradetes!
Desde luego lo que no le pasara a Elvira es que no le pasaba a nadie, aunque no sea la misma.
ResponEliminaSalud.
Deu ser el nom... que provoca coincidències.
EliminaUna abraçada, Erik!
Molt bona continuació de la història de l'Elvira i ben lligada amb el quadre dels Relats Conjunts.
ResponEliminaM'ha agradat el detall de la telefonista que al principi dels telèfons fixos ja pateix per la manca de privacitat en les comunicacions i li fa por el risc de "poder connectar amb qualsevol persona quan ella volgués i que tothom pogués trobar-la a ella en qualsevol moment"... com si portés el mòbil damunt tot el dia, vaja. ;-)
I, per això que la situació passa quan començaven a implantar-se els telèfons fixos, m'ha semblat veure també una mena de relació amb el relat de Sa Lluna. Però aleshores la protagonista s'hauria d'haver dit Aina i ja en vam tenir prou amb un canvi de nom sol. :-DD
Abraçades!!
Cada novetat tecnològica, porta amb ella millores, però també pors i perills nous, desconeguts fins aleshores. Per això, ella, en aquell moment era com si portés el mòbil damunt tot el dia.... molt ben trobada la frase, Mc!
EliminaEl tenia escrit abans d'haver llegit el de sa lluna, i no, no havia pensat cap relació amb el d'ella. El que sí que rumio és alguna bona idea per acabar-lo i fer un Relat Conjunts 2. Però de moment "el més calent és a l'aigüera"
Abraçades.
A vegades les aparences enganyen i donen una mala impressió, per sort, aquesta vegada s'ha pogut resoldre satisfactòriament per tothom !!. :)
ResponEliminaUna bona intriga amb final feliç, salut !!.
Moltes gràcies, Artur!
EliminaSalut i abraçada,
Després de llegir la primera part del relat m'he quedat intrigada en saber com acabaria tot plegat, i per sort veig que ha acabat bé, per sort per a l'Elvira. Segur que aviat trobarà la seva amiga Mercè, que espero que surti aviat de l'hospital i ben recuperada també ;)
ResponEliminaUna abraçada, Carme.
Tinc una debilitat pels finals feliços… he, he, he….
EliminaMoltes gràcies, Núria!
Una abraçada.
Com que a aquesta senyora ja me l'he trobat en altres blogs, m'he posat en aquest post a veure què et suggeria a tu, Carme. Visca la imaginació! Cada mirada, una història diferent! És bonic. Ara hauries d'anar a tranquil·litzar l'Artur perquè es pensa que ets tu la que ets a l'hospital i està molt inquiet.
ResponEliminaAbraçada i bona millora! Ai, no! Ja m'he fet l'embolic.
Molt bona la clucada d'ull que ens ha fet a tots l'Artur.
EliminaSempre ens divertim amb els Relats Conjunts.
Moltes gràcies, Teresa!
Una abraçada.
Jo faig els carnets de la meva biblioteca, amb la informació que em donen ves a saber què en faria algú altre. Ja ens fan psicotècnics per accedir a la meva feina, i deuen saber que no som per desconfiar-ne.
ResponEliminaJo no m'hi atreveixo amb els relats, com feu vosaltres tan bé. Ja toco prous tecles!
No se sap mai, Helena. Encara recordo el dia (a la seu d'Omnium, en una presentació d'un llibre del Victor Pàmies)que em vas dir que no t'atrevies amb la poesia i mira quin munt en portes!
Elimina