Preservar els records


Si t'arriba un record bonic,  deixa'l fluir  i fes que el teu cap,  si pots,  et reexpliqui tota la història, de dalt a baix.  I aleshores podem reviure aquells moments,  i ben sovint amb les mateixes emocions que vam sentir.

I  és ben cert que tothom,  sense excepció també a viscut moments tristos o difícils  i que aquests també venen de tant en tant a  activar-se a la nostra memòria.   Però, cal reviure'ls amb les mateixes emocions, sense que puguem millorar-ne gens ni mica el punt de vista ni la gestió que en vam fer?  Per descomptat que no.  Això en deixa aturats en aquest passat,  que ja no podem canviar,  però sí que podem canviar la nostra manera d'interpetar-lo, de veure'l, d'observar-lo, amb molta més cura i amb menys tensions i estrès.

Ens cal fer una  transformació dels records tristos, potser mirant-los des d'un altre punt de vista,  amb la perspectiva dels anys,  potser  adonant-nos que les conseqüencies d'aquells  fets no totes han estat negatives,  que hem après, que ens han fet canviar les coses, que ens han fet  prendre un altre camí millor, que ens han fet estimar més les persones  i la vida...  o tantes altres coses que no diré per no allargar-me massa.

D'un record quasi monocrom  (com era la fotografia),  en podem fer un dibuix acolorit. 



Comentaris

  1. Good approach. And an interesting idea.
    Had I not taken a few controversial decisions in my life, I would not have become who I am today. It could have been worse. ;-)
    Abraçades, Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que sí, sempre podria haver estat pitjor i per això tot el que hem fet té una part positiva.
      Abraçades, Sean.

      Elimina
  2. Hi estic d'acord. És evident que ja no podrem canviar el que va passar, però això no vol dir que no ho puguem revisar des de l'experiència que ens han donat els anys transcorreguts. Si més no, ens pot servir per aprendre dels possibles errors comesos i no tornar-los a repetir.

    Bon cap de setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si podem aprendre i és innegable que aprenem molt de els pròpies experiencies, és perquè les coses no es veuen igual quan tens una edat o quan en tens una altra ben diferent. I tampoc es veuen igual quan estàs capficat (o ofuscat) en alguna cosa, que quan estàs tranquil i t'ho mires amb una mica de distància. Per sort sí que acostumem a aprendre dels errors.

      Bon diumenge, Mc!

      Elimina
  3. Si som el resultat de tot el que hem viscut, instants feliços i tristos, no podem negar que no ens hagin servit... i jo afegiria que més els tristos que els feliços, és d'on es pot aprendre més.

    En aquest cas m'agrada tant la fotografía com el dibuix.
    Aferradetes, preciosa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que som el resultat de tot plegat. I no sé ben bé perquè, és ben cert que s'aprèn més dels moments difícils que dels bons moments.

      Moltes gràcies, Paula.
      Aferradetes, bonica!

      Elimina
  4. Amb el temps els records es van veient des de un altre punt de vista, tal i com expliques tant bé !.
    Bon diumenge ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que si no passa així és que estem encallats... i malament si estem emocionalment encallats.

      Moltes gràcies, Artur. Bona setmana!

      Elimina
  5. Tinc un bell record
    d’aquell passat que mai mor.
    El tinc per sempre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Records eterns.
      Reviure la riquesa
      dels bells instants.

      Elimina
    2. És l’eternitat
      de l’ahir guardat ben dins
      és el que ens manté.

      Elimina
  6. Està molt bé la idea d'acolorir records esgogueïts pel pas del temps.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

El meu blog dels pobles

Entrades populars