ANYS LLUM de James Salter

Per llegir, abans que ens caiguin les dents....

Ser lliure, només és per qui està disposat a arriscar-ho tot.
I encara pot perdre. Però què ens queda, si no?

Comentaris

 1. "I encara pot perdre. Però què ens queda, si no?"
  Tornar-ho a intentar.

  ResponElimina
 2. Però és possible de debò, arribar a sentir-se lliure del tot...? I aquesta llibertat, té el mateix significat per a tothom o cadascú se la fa a la seva mesura...? La conquesta d'un mateix: quin repte tan engrescador i difícil alhora...!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Crec que les teves preguntes es contesten soles, Montse... segurament que no és possible sentir-se lliure del tot, però crec que hauríem d'acostar-nos-hi tant com fos possible. I la llibertat cadascú la sent o no la sent o se la fa a la seva mesura.
   Jo crec que em conformaria amb aquesta conquesta d'un mateix, encara que la llibertat no fos completa.

   Elimina
 3. Uns quants ens haurem d'afanyar a llegir-lo...Realment per ser lliures ens hem de conèixer nosaltres mateixos i estar disposats a fer alguna renúncia , si cal...
  Ser lliures sempre ha tingut un preu, comencem a pagar pel fet de néixer!!!
  Bon cap de setmana, Carme.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Més que afanyar-nos a llegir-lo, ens hem d'afanyar a fer aquesta conquesta de nosaltres mateixos... tens raó sempre té un preu! Bon diumenge!

   Elimina
 4. La llibertat és un concepte complicat, i difícil d'entendre. No és d'estranyar que sigui producte d'estudi de filòsofs. Suposo que cadascú en podria fer una definició, i se la portaria al seu terreny.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Potser la més important sigui la més subjectiva i la més íntima, la que ens afecta a nosaltres mateixos individuslment. No sé, potser dic una bestiesa, però em sembla que aixímfuncionaríem millor individualment i col·lectivament.

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada

El meu blog dels pobles

Entrades populars