Relats Conjunts de juny: Galileu en front de la inquisició

Cristiano Banti, 1857, Galileo galilei davanti all'Inquisizione

La ignorància i el poder s'acostumen a donar la mà per fer recular qualsevol engruna de saviesa que pugui qüestionar-los. De què serveix que després la història li hagi donat la raó? El mal ja està fet.

Des de la més remota prehistòria, fins ara mateix, els poders i la ignorància han canviat d'aspecte, de formes, però mai de fons.  De judicis marcats n'hi ha hagut sempre i no fa cap efecte que hagin d'acabar-se.

Galileo Galilei, pregueu per nosaltres.  

#freegalileogalilei #freeassange #freejovesaltsasu #llibertatostatges #lesserhumànotéarreglo #nomhasortitcaprelat #sempreestemigual #quinmalrotlloqueporten #acabemjadunavegadacoi

Comentaris

  1. Aquest quadre ens ha donat el mateix mal rotllo a tu que a mi. M'agradaria veure-ho d'una altra manera però la realitat és tossuda i estic completament d'acord amb tu, d'exemples de judicis marcats n'hem vist molts i en continuarem veient (i ben aviat) per desgràcia nostra. Els temps canvien... però els qui han manat sempre no volen deixar de manar mai.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El poder és l'addicció més gran que coneixem. No volem deixar de manar, no. Per aixó no entenen ni de raons ni de drets, ni volen entendre res.

      Elimina
  2. Saben el que és la justícia, per això no l'apliquen.

    ResponElimina
  3. Per tots els Galileus que hi ha hagut, que hi ha i que, sens dubte, hi haurà, malauradament.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Milers de Galileus en cada racó de món... malauradament.

      Elimina
  4. Ja se sap que el poder corromp...Per més bona voluntat que tinguin perquè les coses rutllin bé, els que l'ostenten, sempre acaben canviant i algú n'acaba pagant les conseqüències!
    Bon vespre i bona Rvetlla, Carme.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El poder crea adicció, enllamineix i tempta i per mantenir-lo i augmentar-lo, fan el que sigui, però els que són corruptes són les persones... no les disculpem, no...

      Bona nit, M Roser!

      Elimina
  5. Els jutges de la Inquisició sempre tenien raó en dictar sentència. La prova la tens en que si el reus es cremaven en la foguera és que eren culpables, que jo sapiga sempre es cremaven.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé com a ningú se li va acudir de comprovar si els jutges de la Inquisició es cremaven o no si els tiraven a la foguera...

      Elimina
  6. No sembla que haguem evolucionat massa, veient aquestes imatges és difícil no portar-ho fins els dies que vivim.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'evolució és lenta, lenta... no sé jo si les persones arribarem algun dia a ser persones, però em queda poca esperança.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars