Safareig

       Safareigs de Tortellà

Els dibuixos del fons dels safareig no contradiuen la puresa de l'aigua.
És, precisament, perquè és tan transparent que els podem veure.

Comentaris

  1. Respostes
    1. La bugada no ho sé, però l'aigua sí que és divina... i la de la Garrotxa més!

      Elimina
  2. Preciosos els safareigs, però ara no es deuen fer pas servir, perquè l'aigua és molt neta i transparent...N'admirem el bell fons!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara no crec que es facin servir, però no et pensis, aquí no, però en alguns llocs, encara he vist algú rentant en un safareig d'aquests.

      Elimina
  3. Recordo , potser més per haver-ne vist fotos que per experiència pròpia, els que havia al meu poble. Estaven sota cobert i van desaparèixer ja fa molts anys quan ja en feia també molts que ningú els feia servir. M'ha agradat recordar-los gràcies al teu post.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De tots els que he vist, que n'he vist molts, perquè m'agrada veure com eren, molt eren coberts, o al menys coberts en part. Encara són més bonics, coberts. Llàstima que desapareguessin els del teu poble.

      Elimina
  4. Quins records! Recorde quan. de petita, anava amb ma mare al safareig a llavar la roba. Ella em donava peces petites perquè les rentara jo. Recorde el plaer de l'aigua corent, tan neta, i el plaer de tocar-la i de rentar roba al seu pas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé que t'agradés! Que et semblés un plaer... m'ha agradat que ens ho expliquessis, novesflors!

      Elimina
  5. Però aquests safareig ja no es deuen fer servir com a tals, no? Ara hi deu haver a prop alguna bugaderia exprés d'aquestes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo, tant un dia a Caldes de Montbui, com un altre a les Planes d'Hostoles, vaig veure una persona rentant. Algú hi ha que encara hi va.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars