Els Orgues d'Illa de Tet


Escolto la música dels orgues silenciosos.
Sé que sempre hi és però cal sentir-la.
Xemeneies de fades,
filigranes de pedra i cel.

S'esquinça la tarda com un full en blanc, 
on ja no podré escriure res més.
No és el vent ni la pluja que fan la música, 
el vent i la pluja, només, fan l'instrument.

Digues quin és aquest so, que em cal sentir o inventar de nou...
L'he perdut, de tant buscar-lo. I el silenci, avui,  ja no té música.

Comentaris

  1. En la música, massa vegades es lloa el virtuosisme de l'intèrpret i s'emporta tots els mèrits, i sembla no tenir-se gaire en compte el veritable responsable de tanta bellesa: el seu compositor. No sé perquè, aquest post m'hi ha fet pensar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'aigua i el vent, responsables de l'erosió són els compositors, en aquest cas. I encara que quan hi vagis, el vent no bufi i la pluja no canti, la müsica existeix igual. I provem d'escoltar-la a través de les formes.

      Elimina
  2. Quines formacions més curioses,. He hagut de buscar on era perquè pensava que seria a Normandia, però veig que és més a prop del que pensava!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara que ho dius... vaig a canviar el nom del post. L'he posat afrancesat i en realitat ha de ser en català, ja que és Cataluny nord. És a prop, hi hem anat des de Camprodon en un dia anar i tornar.

      Elimina
  3. Nosaltres hi varem anar fa uns anys, és espectacular, una passejada molt maca.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és maca i sorprenent. I és una zona molt extensa, encara que la passejada recomanada indirigida només te'n deixi veure un bocí. Una vegada veníem del nord, per les muntanyes, veníem de Sant Pau de Fenollet i de les gorgues de Galamús, també molt recomanables i veient-ho des de dalt, es veia molt gran l'extensió d'aquestes formacions rocoses.

      Elimina
  4. Realment sembla un orgue...Són formes naturals o són restes d'alguna edificació?
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són formes naturals i només he posat una foto, però aquestes formacions són molt grans o sigui n'hi ha moltes i ocupen força espai.

      Peronets.

      Elimina
  5. En música es dóna molta importància a l'intèrpret, que també és artista. Però qui donaria més importància a l'intèrpret d'un quadre de Van Gogh?
    És temporal, evidentment, aquest silenci sense música, tu Carme ets incombustible.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que la música necessita aquest intèrpret, intermediari entre l'autor i el que l"escolta. Les altres arts les podem percebre directament sense intermediari i els intèrprets ens poden ajudar i augmentar les emocions o no. Gràcies Helena! Seguiré en l'intent de ser incombustible. :)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars